Ensimmäiset ääninäytteet päästin ilmoille vuonna 1966 Porissa ja onnekseni sain syntyä musikaaliseen perheeseen. Isä soitteli mandoliinia ja haitaria ja äiti opetti minulle kaikki mahdolliset lastenlaulut. Musiikki siis kuului luonnollisena osana lapsuuteeni. Ensimmäiset tallennetut nauhoitukset äänitettiin kelanauhurille, kun olin 2-3 -vuotias. "Ohjelmistoa" oli jo tuolloin yllättävän paljon; oli lastenlauluja, joululauluja sekä myös tanssi- ja iskelmäkappaleita.

Euraan muutimme, kun olin 5-vuotias. Varhaisina nuoruusvuosinani en ollut kovin innokas esiintymään, päinvastoin yritin jopa karttaa kaikenlaisia koulun kevätjuhlajuttuja. Olin ennemminkin kiinnostunut hevosista ja myöhemmin lentopallosta. Isän innoittamana soitin myös haitaria muutaman vuoden Kimmo Mattilan oppilaana, mutta kiinnostus ja kärsivällisyys ei oikein siihenkään riittänyt.

Isän aloittaessa keikkailun innostuin itsekin ajatuksesta päästä laulamaan yleisön eteen. Sain joskus käydä isän kanssa keikalla laulamassa pari laulua ns. vierailevana solistina. Kun olin 14-vuotias, perustettiin ensimmäinen oma orkesterini, jonka nimi oli persoonallisesti Eija-Riitta ja Pojat. Vanhemmilta sain paremmin luvan päästä keikalle, kun setä soitti orkesterissa rumpuja.

Noista ajoista alkaen olen enemmän tai vähemmän aktiivisesti koko ajan keikkaillut opiskelujen ohessa. Koska keikkailu oli kuitenkin melko pienimuotoista, halusin tietysti itselleni aivan oikean ammatinkin.

Sattumien kautta päädyin Porin Sairaanhoito-Oppilaitokseen, josta valmistuin sairaanhoitajaksi v. 1987. Sairaanhoitajana ehdin olla yhteensä 3 vuotta, ensin Harjavallan psykiatrisessa sairaalassa ja muutettuani Helsinkiin v. 1989 HYKS.:n lastenklinikalla syöpälasten tutkimushoitajana.

80-luvun lopulla sain olla parina kesänä mukana Seuran Aurinkotyttökiertueella solistina mm. Caronin kanssa. Mukana oli myös oma orkesterini Omega, joka on ollut minulla jo vuodesta 1988. Yksi mielenkiintoinen kokemus oli myös olla taustalaulajana legendaarisessa Päät - yhtyeessä. Teimme keikan mm. Tavastialle, jota ylpeänä muistelen.

Vuonna 1992 koko elämä mullistui, kun minut kruunattiin Seinäjoella tangokuningattareksi. Siitä asti olen saanut laulaa ihan ammatikseni.

Ensimmäisen levyni sain tehdä seuraavana keväänä ja kiitos hienojen laulujen, ne soivat mukavasti radiossa ja levy myi hyvin. Sen jälkeen pitkäsoittoja on ilmestynyt tasaiseen tahtiin. Niistä kolme on ylittänyt kultalevyyn vaadittavan rajan. Tärkeimpiä levytuottajia ovat olleet Mika Toivanen, Risto Asikainen ja Pertti Haverinen.

Tärkeitä tapahtumia urallani ovat olleet Syksyn Sävelen voitto v. 1994 laululla Yön hiljaisuus ja Suomen Euroviisukarsintojen 2. sija laululla Rakkauden kirja.

Tanssilava-, ravintola-, laiva- ym. keikkojen ohessa olen saanut tehdä myös useita konsertteja sekä muutaman laivashown.

Yhteistyö Anneli Saariston ja Marjorien kanssa alkoi vuonna 1998, jolloin teimme ensimmäisen Rakkauden kiertokulku -nimisen konserttikiertueen. Kiertue oli valtava menestys ja nyt samannimisiä kiertueita teimme yhteensä viisi, kaikki tietysti eri ohjelmistolla. Vuoden 2003 keväällä teimme ensimmäisen Rakkauden kiertokulku -shown Silja Europalle, ja saimme erittäin myönteisen vastaanoton. 2007 tein Mikko Kivisen ja Tapio Liinojan kanssa kuukauden mittaisen laivashown "Kaunotar ja hirviöt" Silja Europalla. 2012 tuli kuluneeksi 20 vuotta tangokuningattareksi kruunaamisesta ja tein 10 konsertin konserttikiertueen eri paikkakunnilla. Mukana oli hienoja vierailijoita, esim. Jari Sillanpää, Anneli Saaristo ja Marita Taavitsainen.

Tällä hetkellä elämä tuntuu hyvin mielekkäältä; keikkoja ja kotielämää on mukavassa balanssissa ja tuntuu siltä, että suomalaiset musiikin ystävät ovat antaneet minulle luvan jatkaa tätä erittäin paljon rakastamaani työtä!